16 Jul – 11 Sep 1994

Caravanserail

Vahap Avsar, Ruud Beerens, Judith Fleischmann, Voebe de Gruyter, Hans van Haalen, Jusuf Hadzifejzovic, Peter van der Heijden, Mathildeter Heijne, Susan Kealey, Anja Krause, David Lindberg, Willy Looyen, Eric de Lyon, Jurgen Meekel, David Miller, Paul Myoda, Jean Nol Buatois, Simcha Roodenburg, S.E. Rossum van, Harald Schole, Niels Staal, Louise Sudell, Didier Trenet, Mike Tyler, Xavier Veilhan, Paul Vendel, Frans Walon, Marijke van Warmerdam, Sandra de Wolf
(This text is only available in Dutch)

Voor de zomertentoonstelling van dit jaar: "Caravanserail" heeft W139 dertig kunstenaars uitgenodigd met de opdracht om vanuit de basisgedachte "neem je eigen ruimte mee" een denkproces in gang te zetten. Dit denkproces zou kunnen leiden tot evenzovele verschillende benaderingen van het begrip ruimte.

Previous 1 /  Next
(This text is only available in Dutch)

De samenstellers van de tentoonstelling; Hans van den Ban, Dominique Pelletey, Theo Tegelaers, hebben gekozen voor een uitgangspunt met een open karakter.

Interessant is om te zien hoe er door de kunstenaars met het begrip ruimte wordt omgegaan, welke rol het speelt binnen hun werk. Wat voor de één een probleem is dat om een oplossing vraagt, is voor de ander juist voorwaarde of uitgangspunt.

De samenstellers gaan gedurende de concept- en opbouwfase een dialoog aan met de tien kunstenaars van hun keuze. Het is voor hen een uitdaging om in principe ieder voorstel te accepteren, behalve wanneer het anderen dreigt uit te sluiten. Doordat er geen beperkingen in de concepten van de kunstenaars ingebouwd zijn, komen zij ongetwijfeld voor verrassingen te staan.

Bij de inrichting van de tentoonstelling zullen zij door ontwerper Tejo Remy begeleid worden om ook zijn visie een ruimte te bieden. Aan het einde van de tentoonstelling zal een publicatie verschijnen waarin de denkprocessen van de kunstenaars worden gedocumenteerd, gecompleteerd met een registratie van de opbouwfase.

De tentoonstelling begint met een Preview op vrijdag 15 juli van 17 - 19 uur.

Van 15 juli t/m 28 augustus zullen de ruimtes geïnstalleerd worden en de kunstenaars werkzaam zijn in W139. Tijdens deze opbouwfase is W139 voor publiek geopend.

Op zondag 28 augustus wordt er een manifestatie georganiseerd rond de tentoonstelling, waarna deze in zijn definitieve vorm tot zondag 11 september te bezoeken is.

Caravanserail, de zomertentoonstelling van W139, die Dominique Pelletey en Theo Tegelaers samen met kunstenaar en bestuurslid Hans van den Ban organiseren luidt de directeurswisseling van W139 in.