6 Sep – 12 Oct 1997

Bring your own walkman

Anita & Anita, Audio Arts, Dennis Bellone, Michael Blank, Jeremy Deller, Destroy All Monsters, Die Kunst, Egg Fuzz, Fast Forward, Fifth Collumn, Gobbler, Jack Jaeger, Joan, LPC, Mirabai, Mo Elektro music department, Owada, Poprock, Lily van der Stokker, Tellus the audio cassette magazine, The Ken Ardley Playboys, The Rave Generation, The Red Krayola, To Rococo Rot, Trash 2000
(This text is only available in Dutch)

Bring your own walkman en luister naar de muziek! In het geluidsarchief bij de tentoonstelling is de muziek aanwezig van alle kunstenaars en te beluisteren op je walkman.

Previous 1 /  Next
(This text is only available in Dutch)

Naar muziek luisteren, bladerend door muziektijdschriften, en muziekvideo's bekijken zijn de verschillende aktivitieten in een verdonkerde tentoonstellingsruimte. In deze schaars ingerichte ruimte met kunstwerken van Jim Shaw, Marnie Weber, Toni Matelli, Arnold Mosselman, Jason Fox, B. Wurtz is er een lezing en videoscreening van Dan Graham (9-9 20.00 uur), een lezing door William Furlong over Audio Arts (27-9, 14.00 uur).

Elke dag wordt er om 16.00 uur een wisselend videoprogramma vertoond met o.a "Rock my Religion" van Dan Graham, "Aquariun Rushes" van Jud Yalkut en de nieuwste video van G.B. Jones: "The Troublemakers".

Het eerste optreden in het live programma is het openluchtconcert van Acid Brass op zaterdag 6 september om 14.00 uur op het Beursplein. Een harmonie-orkest onder leiding van Leon Vliex . Zij zullen onder andere house hits als Can U Dance? uitvoeren. Acid Brass is een project van Jeremy Deller.

In Winston Kingdom zijn gedurende de tentoonstelling optredens van owada en screening met Elke Krystufek (17-9), owada en screening met Trash 2000 (18-9), The Ken Ardley Playboys en Die Kunst (19-9), MamaMess en Rave Generation (1-10), Mo (2-10), en to rococo rot (3-10). Alle concerten beginnen om 22.00 uur, behalve Mo (2-10) die om 24.00 uur start.

Eveneens zijn in Winston Kingdom twee raam-installaties te zien van Eva Knutz en Elise Tak en een affichewand van Jeremy Deller.

Er verschijnt een CD annex catalogus van Bring Your Own Walkman (i.s.m. Staalplaat) waarop muziek van o.a. Gobbler, owada, Egg Fuzz, to rococo rot, MamaMess, Destroy all Monsters en Annie Gosfield.

Logo door Lily van der Stokker.

De tentoonstelling is georganiseerd door Jack Jaeger voor W139.