11 – 23 Dec 1999

Doel Zonder Oorzaak

Agentschap Computer, Atousa Bandeh Ghiasabadi, Mo Becha, Davide Bertocchi, Matthijs de Bruijne, Jan de Cock, Arno Coenen, Nell Donkers, Dr Broadcast, Dylan Graham, Juul Hondius, Harmen de Hoop, Hans van Houwelingen, Sven 't Jolle, David Neirings, Orgacom, Bas Peeperkorn, Annelies Vaneycken, Hans Verhaegen, Erik Weeda, Eric Wie, ax710, Hans op de Beeck
(This text is only available in Dutch)

Van 10 december tot 1 januari zal in W139 een tentoonstelling plaatsvinden met als titel Doel Zonder Oorzaak. Met deze tentoonstelling wordt een poging gedaan kunstenaars te presenteren als vormgevers van onze samenleving.

Previous 1 /  Next
(This text is only available in Dutch)

Vlaamse en Nederlandse beeldhouwers, installatiemakers, fotografen, videomakers en geluidskunstenaars tonen, vanuit die positie, diverse werken die op dit principe steunen.

De kunstenaars voor de tentoonstelling Doel Zonder Oorzaak zijn geselecteerd door kunstenaar/organisator Eric Wie. Het betreft kunstenaars die bereid zijn hun visie ook buiten het reguliere kunstcircuit te willen testen en daarmee weigeren in de veilige marge plaats te nemen, die doorgaans voor hen gereserveerd wordt.

De tentoonstellingen zullen kort en intensief zijn: twee weken in beide zalen van W139 en de centrale hal van het World Trade Center. In het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst te Gent vinden op 13 en 14 december lezingen plaats, in samenwerking met VONk!.

Doel zonder oorzaak maakt tevens deel uit van Reset, een dichtersavond en videonacht in de Melkweg. Hiermee heft kunstgroep Lage Landen het tijdschrift MillenniuM op. De allerlaatste uitgave van MillenniuM, vormgegeven door de Designpolitie en uitgegeven door de Bezige Bij, is zowel catalogus voor Doel zonder oorzaak als literair tijdschrift. MillenniuM #15 is verkrijgbaar in W139, Artbook (Amsterdam) en Gent.