5 – 25 Jul 1999

Game Set and Match

Roald de Boer, Nathalie Bruijs, Joost Conijn, Simone van Dusseldorp, Amber Franssen, Dan Geesin, Guido van Gennep, Bart Groenendaal, Florian Göttke, Inke Heiland, Rachel de Joode, Janneke Kupfer, Govinda Mens, Koert van Mensvoort, Gitte Spinder, Rogier Walrecht, Erich Weiss, Bedwyr Williams, Sonya Wyss
(This text is only available in Dutch)

'Game, set en match ' is een tentoonstelling waar werkende mensen en datgene wat zij maken te zien is. W139 nodigde bovenstaande 15 kunstenaars(duo’s) uit om elk, gedurende 2 dagen gebruik te maken van de speciaal daartoe, in de tentoonstellingszalen opgebouwde filmset, montageruimte en projectiezaal.

Previous 1 /  Next
(This text is only available in Dutch)

Het publiek bezoekt een transparant proces van opname, montage en resultaat. Elke dag is er een nieuwe episode van een gestaag groeiend geheel te zien. In de achterzaal (filmset) en de zijruimte (montage) kan de bezoeker, weliswaar achter glas, deelgenoot zijn van het werkproces van de kunstenaar.

In de voorzaal zijn de resultaten van deze bezigheden te bekijken. De vers aangeleverde film groot geprojecteerd, die van de vorige dagen op kleinere beams en monitors. W139 acht het van belang, in dit geval bijna letterlijk, haar ruimte en middelen aan zorgvuldig uitgekozen kunstenaars ter beschikking te stellen.

Het verzoek aan de kunstenaars luidde als volgt: "Van 3 t/m 25 juli fungeert W139 als filmset/ productiehuis voor filmers en (video)kunstenaars, waaronder U. De opzet is dat u, op twee opeenvolgende dagen naar keuze, de eerste dag op de filmset werkt en de tweede dag in de montageruimte. De derde dag wordt uw bijdrage in de voorzaal gepresenteerd. De filmset in de achterzaal is voorzien van opnameapparatuur, digitale camera, lampen, een dolly en bouwmateriaal/ gereedschap voor evt. decors. U dient die dag mede te nemen: twee acteurs of acteursentiteiten (als het maar leeft of beweegt, bv. een schildpad) en één dode prop. Verder uiteraard alle materiaal wat u nodig heeft voor uw concept of verhaal. De bedoeling is dat u 1 acteur(sentiteit) achterlaat voor de filmer de volgende dag en die ene uitgekozen prop voor de rest van de tentoonstellingsduur. Dit betekent uiteraard dat ook uzelf een derde acteur(sentiteit) krijgt opgedrongen en hem of haar een plaats in uw filmpje dient te geven. Zodoende zullen de acteurs als de verbindende schakel tussen de verschillende videodocumenten fungeren. Ook zullen er her en der props in de ruimte staan of hangen. (Meer naarmate de dagen vorderen). Uw uiteindelijke bijdrage duurt tussen de 5 en 7 minuten."

Ondanks het feit dat al deze getalenteerde kunstenaars zich met eerder werk geprofileerd of bewezen hebben en de selectie op basis van de kwaliteit daarvan is geschiedt, is W139 natuurlijk even benieuwd als U naar de resultaten. We geven hen alle vertrouwen en hopen op een prachtige game, set en match.