23 Jan – 21 Feb 1999

Een Bleek Huis

Ivan Dobrev, Marcel Doorduin, Sean Dower, Marcel van Eeden, Dora Garcia, Luk Gobyn, Arjan van Helmond, Nic Hess, Nanettevan de Lisdonk, Michael Nitschke, Andreas Nitschke, Michael Raedecker, PJ Roggeband, Christof Steinmann, Michael Tedja, Veron Urdarianu, Leen Voet, Menno Wigman, Luuk Wilmering
(This text is only available in Dutch)

In de achterzaal is, op ware grootte, een replica gebouwd van een modernistische bungalow.

Previous 1 /  Next
(This text is only available in Dutch)

Bleekwit en kraakhelder heeft het huis 17 kunstenaars en een dichter uitgenodigd haar wanden, plafonds, vloeren en buitenmuren te vullen met magische tekeningen, wonderlijke teksten en buitenissige beelden. De woning bestaat rudimentair uit een keuken, badkamer, garage, twee slaapkamers, een living en een toilet.

De functie van deze ruimtes kan men vermoeden door de handgeschreven teksten die in iedere kamer op de wand zijn aangebracht. De (delen van) gedichten zijn gekozen en eventueel vertaald door Menno Wigman. Het huis is slechts een casco, haar bewoner; de Kunst, moet haar tot leven brengen.

De kunstenaars zijn geselecteerd op basis van hun affiniteit met architectuur of de romantiek van de buitenwijk. Sommigen maakten een werk In Situ (een ingreep of aanpassing van het geboden kader), anderen vonden een geschikte bijdrage in hun atelier. De media variëren van (geluids)installaties, video en stopverf tot op de wand aangebrachte schilderijen en tekeningen.

Het huis (een Bauhausiaanse woestijnwoning?) is geconscipieerd door Jean Bernard Koeman, de nieuwe directeur van W139. Een Bleek Huis is de eerste in een nieuwe reeks van tentoonstellingen.