14 – 29 apr 2001

De Verre Visie

Persijn Broersen, Anne Bruggenkamp, Mark de Cloe, Arno Coenen, David Djindjikhashvili, Michel van Duyvenbode, George Heidweiller, Rachel de Joode, Koert van Mensvoort, Astrid Menze, Hilde Teerlinck, Allard Zoetman

De redactie van W139TV en vele medewerkende kunstenaars hebben jarenlang programma's gemaakt die bij SALTO werden uitgezonden.

Nu de audiovisuele media ons tegenwoordig volledig digitaal ter beschikking staan, rijst de vraag: "hoe nu verder met een oud medium als televisie?". Binnen afzienbare tijd zullen we in staat zijn thuis onze eigen programma's te maken en die via het Net de ether in te slingeren. Wat moet er dan te zien zijn en hoe? Kunst en televisie, is dat verenigbaar?

In het afgelopen jaar zijn 'specialisten' uit verschillende richtingen uitgenodigd hierover hun visie te geven. Dit resulteerde in 'De VERRE VISIE', een reeks van 8 televisie-uitzendingen. Kunstenaars en 'denkers' als Allard Zoetman & David Djindjikhachvili, Arno Coenen, Rachel de Joode, Astrid Menze, Hilde Teerlinck, Anne Bruggenkamp, Koert van Mensvoort & Persijn Broersen & Michel van Duyvenbode en Mark de Cloe & George Heidweiller maakten een uitzending.

De visies lopen ver uiteen: van zelfgemaakte huiskamer-tv, realtime tochten door de stad, clip-en-zap programma's, tot puur visuele bombast, computeranimatie-trips, een serieus stemmende reportaire en een suspense- movie.

De Verre Visie is tegelijkertijd de zwanenzang van W139TV en een voorbode op de televisie van de toekomst. Vanaf april 2001 zijn 'W139TV-items' als interviews en zaaloverzichten dan ook alleen nog te zien op onze site. Wel 24 uur per dag en toegankelijk van Auckland tot Noosa, zoals het moderne TV betaamt. Installeer nu de rapste Quicktime! Bij de presentatie is vers zuurstof voorradig.