30 sep – 5 okt 2003

Sans Abri

Toasting Agency, Casco, Kurimanzutto, Nomadsinresidence, Objectif, Switchspace

Sinds geruime tijd kondigt W139 het begin van de renovatiewerken in de ruimtes aan de Warmoesstraat aan. Herhaaldelijk werden de allerlaatste tentoonstelling en de ontruiming van de thuisbasis geannonceerd. Tot nog toe bleek het telkens loos alarm te zijn. Nu is het eindelijk zo ver.

In november 2003 sluit het W139-filiaal aan de Amsterdamse beurs een jaar lang de deuren en vinden er op diverse andere plekken in de stad projecten plaats. Ter afsluiting van de expositiereeks in het ‘oude’ gebouw en ter aankondiging van het nieuwe ‘vagebondprogramma’ worden een lezingenreeks en een tentoonstelling opgezet.

De lezingenreeks 'Sans Abri' (‘zonder onderdak') gaat op 30 september 2003 om 19 u van start en omvat een zestal presentaties van binnen -en buitenlandse organisaties die bewust een dakloos bestaan leiden. Het gaat om een keur aan Mexicaanse, Franse, Belgische en Nederlandse kunstenaarsinitiatieven en curatorencollectieven wier gehele praxis in het teken staat van flux en transformatie.

Tijdens een tocht op de toeristische rondvaartboten in de Amsterdamse binnenstad lichten de sprekers op een volstrekt eigen manier hun ideeen en overtuigingen toe. De lezingen vinden plaats op boten van Rederij Kooij, t.o.v. Arti et Amicitiae, Rokin 112. Afvaart is stipt om 19 u en de prijs bedraagt 5 euro per avond (20 euro voor een passe-partout).