vrijdag 20 apr 2007

And Beyond

'In a world that's dominated by entertainment and seduction, a group of people awaken. They are stuck between the harsh, troubled reality and the party until you drop utopia.'

In de enorme expositieruimte van tentoonstellingsruimte W139, konden bezoekers de groep op vrijdag 20 april, gekleed in de ingenieuze kleren van ...andbeyond aanschouwen. Verspreidt over de ruimte stonden de modellen een boek te lezen, te dansen, voor zich uit te staren, allen, leek wel, gevangen in hun eigen wereld.

Eén voor eén werden ze belicht, begeleidt door muziek die middels de afwisseling van keiharde gabberpunk en muziek van The Beatles verschillende realiteiten benadrukte. Aan het einde van de show ging het licht onvermijdelijk aan. Behalve voor een 'harsh', 'troubled' reality zorgde het voor een heldere kijk op ..andbeyond's creaties. Zwarte, opgebolde, ietwat lugubere glitterjurken waarboven een masker, subtiele jurkjes maar ook soepelvallende trainingspakken zouden er wel eens voor kunnen zorgen dat Hendrix en van den Broek's licht nog lang niet dooft.