15 maa – 23 apr 1995

Huis/ How to consume a stone, Kitty?

Rachel Bacon, Ruud Beerens, Jos Berkers, Ben Brack, Pascal de Caluwe, Frankie DC, Dre Devens, Norbert Grunschel, Jan Holscher, Roel Knappstein, Paul Koenen, Ingeborg Meulendijks, Rik Meyers, Carlo Mistiaen, Desiree Palmen, Magdalena Peltzer, Anke Schafer, Janine Schimkat, Ine Schroder, Apolonia Sustersic, Alex Zeguers

Achterzaal- Het bouwen van een huis is erop gericht de conventies tegemoet te komen. Het huis biedt namelijk bescherming, zekerheid en het garandeert de continuiteit. Kunst probeert een verbinding tot stand te brengen met het vreemde, het onbekende, waarvan vaak een (be)dreigende werking uitgaat. Dit, het bouwen van een huis en kunst, is de tegenstelling tussen het wereldse en het heilige.

Het werk van de kunstenaars in de tentoonstelling reflecteert op het sociale, mentale en spirituele idee van HUIS. Deze vertegenwoordigen de drie gebieden waarop de mens zijn verlangen betekenis tracht te geven. Kunst bestaat niet alleen uit betekenisgeving, het geeft tevens vorm aan het ongrijpbare. Hiermee wordt aan het lijden van de mens uitdrukking gegeven.

Voorzaal-  Tweede deel van een doorlopend project in de voorzaal van steeds wisselende, onverwachte presentaties van nieuwe kunst.

Samenstelling en presentatie Ruud Beerens en Dre Devens.