8 – 16 May 1999

Territorial Pissings

Stefan Banz, Markus Hofmeier, Herman van Ingelgem, Steve Kaspar, Stichting Stilte!en Bossmann, Geerten Verheus, Bernard Verhoeven
(This text is only available in Dutch)

De bijdrage van W139 aan Kunstvlaai 3 op het Westergasterrein is een tentoonstelling waarin 7 internationale kunstenaars, onder de noemer Territorial Pissings aan het publiek worden voorgesteld.

Previous 1 /  Next
(This text is only available in Dutch)

Dit geschiedt in en rond een gebouwde ruimte, waarin een kleedkamer en een SAUNA zijn gevestigd, die de vermoeide beursbezoeker een moment van afzondering en ontspanning gunnen. Men kan bijgevolg multimediale werken bekijken onder het genot van een verkwikkend Fins warmtehok. Badjassen en slippers zijn voorradig. In de sauna zijn video’s te zien van Stefan Banz (CH) en Markus Hofmeier (D), een site specific dia van Geerten Verheus en gelamineerde tekeningen van Bernard Verhoeven.

‘Break on through’ van Stefan Banz is een verontrustend en tegelijkertijd wrang-geestig document waarin de kunstenaar in zijn bezigheden danig verstoord en geconfronteerd wordt met de vijandigheid van zijn buren.

Markus Hofmeier toont ‘Law and Order’, Geerten Verheus een speciaal voor de ruimte gesneden dia, getiteld ‘The Barn’. Verheus suggereert een zomerse dag in een landelijke schuur. Hels zonlicht kiert door de spleten; wat doet de toeschouwer hier binnen!?

Ook Bernard Verhoeven vraagt zich in zijn tekeningen af hoe de mens (als eenling tussen de anderen) zich verhoudt tot de ruimte waarin hij zich bevindt. Buiten de sauna zijn ook werken van hem te zien. In de conciërgeloge presenteert W139 archief- en documentatiemateriaal van de tentoonstellingen van de afgelopen jaren.

Daarnaast is de dit jaar uitgekomen CD ‘Generation’ (soundtrack) van Steve Kaspar (LUX) te horen. Op de buitenwanden van de sauna en tussen de stoelen en tafels van ons CRÈME GLACE - terras bevindt zich de ‘Documentaire tentoonstelling over het DAGBLAD ZONDER NIEUWS’, van Stichting Stilte! en BOSSMANN, waarover reeds eerder een persbericht werd verstuurd. De documentaire tentoonstelling belicht alle ins, outs, en media-aandacht die het ondertussen opgeheven dagblad wist te bewerkstelligen.

Tenslotte zijn er een vijftal werken van Herman van Ingelgem te zien, een Vlaamse beeldhouwer die middels gebruikte materialen het 2-dimensionale vlak onderzoekt en zodoende een ongekend leven in dit materiaal ontketent. Welaan, dit alles onder het genot van ijsroom-cocktails van Guda Koster.