6 – 14 mei 2000

Wunderbar

Art Club Berlin, Steven Brunsmann, DJ Jansen1s, DJ Lonely, DJ Nath6lie, DJ Tigra, Jeroen Koolhaas, Olaf Mooij, Mike Redman, Huub Roevink

Op de Vier de Kunstvlaai presenteert W139 art club berlin, een bruisend Berlijns gezelschap onder leiding van Klara Wallner, dat zich doorgaans middels een Watch your own videotheek manifesteert in instellingen in heel Europa.

Voor de Kunstvlaai werkte W139 met hen samen wat resulteert in een opstelling van 8 monitoren met evenzovele compilatietapes. Hierop zijn videowerken van een 30-tal kunstenaars te zien. Soms fragmenten, soms langere tapes van o.a. Johannes Kars, Assaf Etiel, Chantal Michel, Annika Ström, Stefan Banz, Christian Jankowski en Stefan Pente.

De opstelling wordt gevormd door een fikse toog, een bank en een hoge muur. Aan beide zijden van de WunderBar zijn de video’s te beleven. Door al deze single-screen videowerken samen te bundelen, wil de opstelling een narratieve puzzle vormen van het nieuwe Berlijn. De meest veranderende stad van Europa. Een stadslandschap in beelden, niet in letterlijke zin maar door de ogen en de stem van diverse videokunstenaars. Commentaar op dagelijkse gebeurtenissen, politiek, misdaadverhalen en komedies. Hedendaagse soaps, sex- en lovestories en de onvermijdelijke reflecties op de waanzin en eenzaamheid van de moderne stadsmens.

De toeschouwer kan zich via de koptelefoon en de monitoren laven aan een wandeling door een stad, zoals die door kunstenaars wordt gezien. Daarnaast is de DJ- MOBIEL van de Rotterdamse kunstenaar Olaf Mooij te ondergaan. Een tot super-supersonische raketsculptuur omgebouwde Ford Sierra Laser die een onwaarschijnlijke bak met herrie voort kan brengen. Iedere Kunstvlaaidag tussen 5 en 7 zal een andere DJ, op uitnodiging van Mooij en W139, dit wonder betreden en het publiek verrassen met zijn of haar dansklanken. De gegadigden hiervoor zijn Mike Redman en zijn rappers, Jeroen Koolhaas, DJ Tigra uit Antwerpen, DJ Marcus, DJ Jansen1s, Steven Brunsmann, Huub Roevink, DJ Nath6lie en DJ Lonely. Van Olaf Mooij zijn ook nog twee bizarre fietsen te zien, die verlengd zijn met series teilen. Het kan ook dat ze niet te zien zijn maar dan zijn we broodjes halen.

WunderBar, W139 brengt het hipste, ontroerendste en lawaaierigste uit Rotterdam en Berlijn naar de Amsterdamse Kunstvlaai.