15 – 30 sep 2001

Audio Pathological

Sean Dower

Sean Dower Dower werkt met video, geluid, muziek, fotografie en weet al deze media in te zetten om één verhaal, welhaast een epos te vertellen.

Audiopathological toont 5 nieuwe 'geluidsvideo's' van de kunstenaar, waarbij de muziek even prominent is als het beeld. Denk niet: kunstvideo, denk: goeie clip.

'I want to dance' is een liedje in samenwerking met Georgina Starr en Charles Gaines. Het beeld toont de gefragmenteerde weerspiegelingen van een discobal. 'The music in trees' heeft de soundtrack van een gevonden cassettebandje; zo een die uitgerafeld in een boom hangt.  De derde getoonde DVD is een Beasty Boys-achtige actiefilm waarin Reagan, Carter en een heliumballon in een Ford Sierra de hoofdrol spelen. Zijn het bankrovers met maskers? Of gewoon een western over baldadigheid? Met een hilarische Ronnie en Jimmy.

Bij de volgende video tovert het geluid vanzelf een beeld voor het geestesoog van de toeschouwer; we bevinden ons plotseling in een helse orkaan, bang afwachtend in een taxi in Sao Paolo. Tenslotte weet de kunstenaar zelf, in 'Ipanema en suite', de meest wonderlijke geluiden te onttrekken aan een hotelbadkamer.

De DVD-screening vindt plaats in een nadrukkelijk concentratie-bevorderende setting, gebouwd in de voorzaal.