16 maa – 7 apr 2002

Cucina Mobile

Katrin Korfmann, Rebecca Sakoun

W139 vroeg Katrin Korfmann en Rebecca Sakoun een programma samen te stellen waarin de voorzaal drie weken lang als habitat voor hun mobiele keuken fungeert.

Zij nodigden een aantal kunstenaars uit om in dit kadereen avond te verzorgen waarbij zowel hun werk als het gebruik van de cucina mobile maximaal tot zijn recht komt. Dit leverde diverse plannen op die een keur aan activiteiten belooft. De voorzaal huisvest, naast de cucina mobile, het gedocumenteerde verloop van de activiteiten. De avonden worden middels tekst en AV-media ten volle geregistreerd.

Maar het publiek kan natuurlijk ook in grote getale op de avonden zelf aanwezig zijn en ten volle genieten van het resultaat van het 6-pits gastoestel en heteluchtbakoven die de wonderlijk mooie cucina mobile tenslotte ook is.

Het programma varieert van een live-streamshow met 8 topmodellen, een set waarin het etende publiek gefotografeerd wordt als ware het een schuttersstuk, TV-opnamen met een heuse TV-kok, tot een tocht over de wallen, naar het grote publiek toe. De verschillende activiteiten worden in de voorzaal aangekondigd en uitgebreid toegelicht.

Designpolitie maakte een fysieke uitnodiging, een onderdeel van een serie uitnodigingen voor W139, die her en der verschenen in de stad.