4 – 31 okt 2003

Enfin La Fin

Kasper Andreasen, Sarah van Gameren, Hendrik Jan Hunneman, Rudy Luijters, Thomas Mohr

W139 huist bijna een kwart eeuw in het voormalige Specialiteitentheater in de Amsterdamse rosse buurt. Dit ‘jubileum’ in combinatie met het feit dat het gebouw nu voor geruime tijd ontoegankelijk wordt voor het publiek nodigt uit tot het brengen van een bescheiden hommage.

De tentoonstelling ‘Enfin la fin’ ambieert echter niet om een documentaire overzichtsexpositie te zijn die de bezoeker een volledig beeld geeft van wat er zich de voorbije 24 jaar in het pand heeft afgespeeld. ‘Eindelijk het einde’ is een vrolijk chaotische patchwork-tentoonstelling met retrospectieve flashbacks die direct of indirect verwijzen naar het grillige en bonte verleden van W139.

Een driedimensionale publicatie van ontwerper Kasper Andreasen, (sculpturale) installatie "Is there another between us" van Hendrik Jan Hunneman en Rudy Luijters, een ‘memorywall’ van Design Academy-studente Sarah van Gameren, ‘date-video’s van Thomas Mohr en een miniatuurcinema moeten een gevarieerd beeld opleveren van waar W139 voor staat.

Goodwill en Stuart Bailey zetten in het kader van de tentoonstelling en naar aanleiding van de launch van het tijdschrift 'Tourette’s' een avondprogramma op dat geheel in het teken staat van ‘Zen en Dada’. Met interventies, optredens en performances van oa Ryan Gander en Paul Elliman Bill Drummond. Een van de hoogtepunten in het activiteitenaanbod is de Party ‘Acta est Fabula’.

Dit feest, dat op 31 oktober plaatsvindt, geeft (stam)gasten, oude bekenden en nieuw ingewijden de kans om op een feestelijke manier afscheid te nemen van het gebouw.