22 okt – 21 nov 2004

No New Artists (What about Les Levine?)

Heimir Bjorgulfsson, Kevin van Braak, Carlos Bunga, J Lindfors, Anne Mie van Kerckhoven

Voor het eerst in Post CS. W139 viert het begin van zijn 'sedentaire' bestaan met een nieuwe tentoonstelling en een weekend lang performances en events van vrijdag 22 oktober t/m zondag 24 oktober 2004.

Het afgelopen jaar heeft W139 een zwervend bestaan geleid. Het realiseerde verschillende projecten op diverse locaties in Amsterdam. Vanaf 22 oktober neemt W139 zijn intrek in de nieuwe (tijdelijke) tentoonstellingslocatie in het Post CS-gebouw aan de Oosterdokskade. Tot en met de zomer van 2006 dienen de kelders van het voormalige TPG-pand als de vaste uitvalsbasis van W139. Na die tijd hoopt W139 te kunnen terugverhuizen naar het 'moederhuis' aan de Warmoesstraat, dat momenteel grondig gerenoveerd wordt.

De tentoonstelling No new artists - (What about Les Levine?) verwijst onder meer naar de pioniers op het vlak van de (nieuwe)mediakunst, de alomtegenwoordige maagdenjacht in de wereld van de hedendaagse kunst en het 'punkverleden' van W139. Met nieuw werk van: Anne-Mie Van Kerckhoven i.s.m. Mauro Pawlowski, J. Lindfors, Heimir Björgúlfsson, Kevin van Braak i.s.m. Pieter de Ruiter en Carlos Bunga. Een uitgebreide tekst over het onderliggende concept van de tentoonstelling is op verzoek beschikbaar.

Van vrijdag tot en met zondag kunt u concerten en acts zien van ondermeer Club Moral, DJ Electric Café, DJ Nurse & Harrisson, Nicole Beutler en DJ Alec Smart.

Op zaterdag 23 oktober kunt u een avond hosted by Janus magazine bezoeken, met bijdragen van Jan Fabre, Mircea Cantor, Jota Castro, Serge van Duijnhoven, Boris Groys, Gabriel Kuri, Ivana Muller, Paulina Olowska, Pieter Vermeersch, Angelo Vermeulen, Anne de Vries & Melanie Bojano, Spasm en anderen.