16 jun – 1 jul 2007

V A V

Papa Adama (Sawadogo), Anthon Astrom, Blanchefleur Brienesse, Camila Cisneros Cabada, Yann Cleary, Avantia Damberg, Lena Von Dhren, Erika Erre, Zoro Feigl, Mauricio Freyre Mendieta, Henriikka Harkonen, Mostafa Heravi, Aldo Kroese, Sonja Magnusdottir, Seda Manavoglu, Sachi Miyachi, Lisette Olsthoorn, Bojana Panevska, Ido Shalmon, Wouter van der Sluijs, Phillip Tonda Heide, Mauri Valdevino Mendes, Marcus Wiln, Sam Yazdapanna Ardekani

Het eindexamen is een moment waarop jonge kunstenaars zich graag zo individueel mogelijk presenteren. Dat lijkt logisch maar er zijn voldoende aanleidingen en redenen om het tegenovergestelde te doen: kunststudenten kennen elkaar en elkaars werk al geruime tijd en bevinden zich voorafgaand aan de eindexamenpresentatie gedurende langere tijd op dezelfde plek, zodat er tijd is om een sterke gezamenlijke tentoonstelling te ontwikkelen.Bovendien zullen beginnende kunstenaars zich in de eerste jaren na hun eindexamen vooral in groepstentoonstellingen manifesteren en is het daarom goed om dat te oefenen.

Om die redenen heeft W139 er dit jaar voor gekozen om de afdeling Voorheen Audio Visueel (VAV)van de Rietveld Academie uit te nodigen om hun eindexamenwerk in een groepstentoonstelling in haar productie- en expositieruimte in de Warmoesstraat te presenteren.  

De banden tussen de Rietveld Academie - in het bijzonder VAV - en W139 zijn oud en hecht. Dit feit en de ontmoeting met Bernd Trasberger, die als curator voor het eindexamen van VAV is aangesteld, maken dat ik me zeer op deze tentoonstelling (en de productie ervan) verheug.

Gijs Frieling, Directeur W139 .

Met dank aan:
Gemeente Amsterdam, Gerrit Rietveld Academie, Ministerie van OCW, VSBfonds