18 feb – 13 maa 2011

Two or Three Things I Know About Provo

Experimental Jetset

Een beknopt, persoonlijk en (uiteindelijk incompleet) archief waarin grafisch materiaal wordt getoond met betrekking tot de 'Provotarische' beweging (1965-1967) door Experimental Jetset.

In december 2010 benaderde Tim Voss, directeur van W139, Marieke Stolk, de oudste dochter van Rob Stolk (1946-2001), één van Provo's oprichters,  in een poging meer te weten te komen over Provo.  Marieke Stolk is tevens één van de drie leden van Experimental Jetset, een klein en onafhankelijk grafisch ontwerpbureau uit Amsterdam.

In deze min of meer geïmproviseerde installatie zal Experimental Jetset pogen de geschiedenis van Provo te interpreteren, en in het bijzonder de rol van Rob Stolk hierin. De focus zal liggen op het archetype van de drukker als 'praktisch utopist', om met de Franse schrijver Régis Debray te spreken: de drukker als 'de ultieme arbeider-intellectueel of intellectueel-arbeider'.

Naast het grafisch materiaal zullen er enkele films vertoond worden en een aantal (nog aan te kondigen) lezingen worden georganiseerd.

De tentoonstelling zal worden geopend met een speech van Jan Donkers

Meer informatie is te vinden op de volgende site: http://www.experimentaljetset.nl/provo

Luister ook naar W139Radio via Red Light Radio: http://soundcloud.com/redlightradio/w139radio-with-experimental