zondag 13 maa 2011, 20u00

Finissage Rhododendron & Boeklancering

Harm van den Dorpel, Katja Novitskova

Boeklancering - Katja Novitskova 'Post Internet Survival Guide 2010'

Video's door en debat met Katja Novitskova en Harm van den Dorpel

De bestaande structuren van onze (westerse) denk- en zijnswijze, inclusief de maatschappelijke energiestromen en normen, het domein van de esthetiek, de circulatie van kunst en onze rol in het proces dat de menselijke beschaving is, ondergaan momenteel grote veranderingen.

De schaal van deze veranderingen weerspiegelt zich in de dynamiek van de verschillende vormen en formats – bestanden, soorten, identiteiten, merken, culturen, technologieën – die verschijnen op dat ultieme verspreidingsplatform van onze huidige tijd: het internet.

In het boek Post Internet Survival Guide 2010 zijn werken en online archieven opgenomen van jonge kunstenaars die een reeks benaderingen hebben ontwikkeld om deze aanhoudende versmelting van materie en informatie te onderzoeken. Met behulp van de woorden, artefacten, oppervlakken en ervaringen die u in het boek vindt en die vaak zijn gecreëerd in relatie met de tribale context van het web en de geo-economische grensgebieden van de wereld waarin dat web is geworteld, worden de realiteiten van altijd, vandaag en morgen op verschillende manieren naar elkaar vertaald – een overlevingspakket voor ideologieën en een kunstcatalogus, een toekomstig lek.

Het boek is geïnitieerd en samengesteld door Katja Novitskova, een Estlandse kunstenares die in Amsterdam woont en geïnteresseerd is in mondiale aangelegenheden en de toekomst van de kunst.

Zie de website van Katja Novitskova voor meer informatie