vrijdag 31 aug 2012

Wasteland-Disco-Squad editie #3

Wasteland Twinning neemt het concept van ‘City Twinning’ (Stedenband) over en past het toe op stedelijke Wastelands met het doel een netwerk voor parallel onderzoek en actie te generen. Door een concept te ondergraven waarvan het doel is met de meer voorspelbare en belangrijkste bezienswaardigheden te koketteren en juist de nadruk op Wastelands te leggen worden vragen gesteld naar de waarde en functie ervan. Uit deze vragen zullen nieuwe praktijken worden ontwikkeld. Wasteland Twinning wil begrip ontwikkelen voor het potentieel van deze plekken door interdisciplinaire praktijkmodellen.

Deze zomer wordt onder de naam Wasteland Disco Squad een aantal events georganiseerd die zich afspelen op verschillende wastelands in Amsterdam.

WASTELAND editie #3

Ahoi Zeemannen- en vrouwen!

In de derde editie van de Wasteland Disco Squad zal de moeder der braakliggende stukken grond in Amsterdam centraal staan, namelijk het Stenen Hoofd. Wij zijn ons ervan bewust dat tegelijkertijd ook Pluk de Nacht plaatsvindt op dit terrein; dit is de reden waarom de Wasteland Disco Squad deze keer pas om middernacht op het strandje van start gaat! (Nadat de films zijn afgedraaid.)

Wij hebben flessenpost gekregen uit Berlijn! Onze collega´s van het Wasteland Twinning Project hebben ons gevraagd om op 31 augustus het Stenen Hoofd als zijnde een voormalige haven-aanlegplaats, ritueel te verbinden met hun Wasteland te Berlijn. Het Berlijnse Wasteland heeft namelijk ook een scheepvaart-geschiedenis.

Het plan is als volgt: van tevoren zal er een symbolisch contract zijn opgesteld, die de leden van het City Twinning project zullen ondertekenen in beide steden. Op 31 augustus zullen wij in Amsterdam dan om middernacht naar het Stenen Hoofd gaan: IN ZEEMANSKLEDING - matrozen, kapiteinen, piraten enz.! Dus trek dat straffe streepjesshirt maar uit de kast, zet een noeste kapiteinspet op, en laat je inspireren door Somalische piraten of door kapitein Haak (of Vetje! Wie kent hem niet?). Kom verkleed! Tezamen zullen wij port en scheepsbitter zuipen als doorgewinterde zeelui, en de havenfunctie van het Stenen Hoofd herdenken. Wij schenken je glas gratis vol, maar verder mag je je eigen drank meenemen, vuile landrot!

Speciaal voor deze zeevaart-editie hebben wij een verhalenverteller de zeven zeeën over laten schepen die ons sterke zeemansverhalen zal vertellen, en die misschien wel dronken met ons zal worden en loslippig nog sappiger verhalen zal opdissen...

Ter afsluiting van de avond stoppen zij in Berlijn en wij in Amsterdam onze contracten in een lege portfles, gooien we deze het water in en zwaaien we onze flessen de haven uit. Opdat de voormalige havenfunctie van Het Stenen Hoofd nooit vergeten zal worden!

Wasteland Disco Squad
Man met Koffer
Wasteland Twinning