dinsdag 4 sep 2012

Do It Yourself! NIGHT

Maak de superheld in jezelf wakker.

Fotocredits: Caroline Woolard
Fotocredits: Caroline Woolard
Fotocredits: Florian Rivière
Fotocredits: Florian Rivière

Geen geld voor een dure sportschool? Gebruik dan de stad als je persoonlijke fitness ruimte. Geen kleuren in je stad? Schilder ‘m zelf. Geen peuterspeelzaal in je straat? Begin zelf een alternatieve peuterspeelzaal met je vrienden! De vraag is niet hoe we financieel kunnen overleven, maar hoe we de wereld gaan veranderen. We hebben internationale kunstenaars, activisten en hackers uitgenodigd. In een reeks workshops zullen zij je voorzien van praktische hulpmiddelen en strategieën om een ludieke revolutie te beginnen in je eigen omgeving en om betrokken te raken bij de gemeenschap. Maak zelf het verschil dat je graag zou willen zien!

Vertrouwen is de nieuwe munt
Het wereldwijde financiële systeem is ingestort - laten we daarom het geld er buiten houden. Ruil je eigendommen om te krijgen wat je nodig hebt - wissel je tijd en vaardigheden in voor andere goederen, ruimte en diensten zonder geld te gebruiken. Do It Yourself!NIGHT is het eerste evenement in Amsterdam uitsluitend voor ruilhandel. Dat betekent dat je geen kaartje kunt kopen maar dat jij kunt beslissen wat je wil ruilen om deel te kunnen nemen aan dit evenement; zoals bijvoorbeeld pannenkoeken bakken voor onze sprekers of hen Nederlandse les geven in ruil voor deelname aan hun workshop.

Do It Yourself!NIGHT is een experiment van Fringe FUEL, Street Wisdom University en W139 - alternatieve ruimtes voor hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam.

Start 19:30 in W139

Download het programma hier:

program.pdf (78 KB)

We nemen geen geld aan. Do It Yourself!NIGHT is het eerste evenement in Amsterdam uitsluitend voor ruilhandel. Dat betekent dat je geen kaartje kunt kopen maar dat jij kunt beslissen wat je wil ruilen om deel te kunnen nemen aan dit evenement. Voor actuele ruilhandel lijsten stuur een mail naar: krystian@tf.nl, Je kunt de lijst ook hier downloaden.

barterlist.pdf (109 KB)

Workshops door: Caroline Woolard (Amerikaanse kunstenaars en activisten die middelen en strategiën voor het niet-monetaire ruilsysteem stimuleren), Florian Riviere (Franse urban hacktivist die publieke ruimtes herovert voor burgers), Street Wisdom (transformeert straten en steden over de hele wereld tot ‘guerilla‘ universiteiten) .Sara Pape García (Time/Bank).

meer informatie:
Amsterdam Fringe Festival