22 – 29 sep 2012

We Gon’ Make It In A Second

Gecureerd door Radna Rumping

Ilja Karilampi, The Chief Architect of Gangsta Rap (still), 2009
Sander Houtkruijer, Sjimmie (still), 2010

We Gon’ Make It In A Second is vrij gebaseerd op rapcliché’s, het leven in de grote (voor)steden en iconen uit de hiphop. Afdwalend door de wereld van kunst overstijgt het de subcultuur uit de jeugdjaren zonder zijn bewondering ervoor te verliezen.

De betrokken kunstenaars delen met elkaar een sterke persoonlijke band met de hiphopcultuur en zijn niet bang deze onder de loep te leggen. Wat is echt, wie maakt het en wanneer wordt 'stupid' eigenlijk 'stupid fresh'?

We Gon’ Make It In A Second is een kleine samenkomst van een groep kunstenaars die hun eigen ervaringen met hip hop uitwisselen door middel van hun kunst.

Deze tentoonstelling is een initiatief van Metro54, het festival dat op afgelopen 1 september plaatsvond in de Bijlmer. Gelukkig kunnen we nu We Gon’ Make It In A Second Again laten zien bij Barry - waar deze te zien zal zijn van 22 september tot en met 29 september.

Met: Artun Alaska Arasli Nicolas Borel Christian Echenique Sander Houtkruijer Ilja Karilampi Scott Langer Jonas Sætervik Stephen Serrato Alexander Shoukas Rustan Söderling Hennessy Youngma