23 nov – 2 dec 2012

Anarcademia bij De Kunstvlaai

Het tweede deel van Anarcademia, in de laatste week, zal gelijkertijd plaatsvinden bij De Kunstvlaai in het Sint Nicolaas Lyceum in Amsterdam-Zuid, waar het project de ruimte zal krijgen om daadwerkelijk een publiek evenement te zijn. De intensieve processen en experimenten zullen zich in de laatste week bundelen en vervolgens ontspruiten in een finale die zich op beide locaties zal manifesteren. Tijdens deze parallelle periode zal een fysieke en digitale brug gelegd worden tussen de twee plekken.

Zowel TeTo Projects, W139 en de Kunstvlaai streven naar een kritische houding en innovatieve benadering ten opzichte van kunst, reflectie, onderwijs en publieke betrokkenheid.
Ze streven er ook naar zich internationaal te positioneren door middel van samenwerking en uitwisseling.
Anarcademia steunt deze doelstellingen door bij te dragen aan een hernieuwde kunstontwikkeling en -participatie door middel van intensieve collectieve internationale samenwerking en een structuur die het publiek zoveel mogelijk benadert. Anarcademia presenteert zich als een plek waar discussies kunnen uitgroeien tot interventies; risicovolle handelingen die de inherente tegenstrijdigheden van het maken van kunst aan het licht brengen en leiden tot kritisch en collectief denken.

De Kunstvlaai