9 sep – 20 okt 2013

FIVE HUNDRED AND TEN SHOWS, NO REVOLUTION

Door: Caetano Carvalho, Hannah Dawn Henderson, Ronald Huynen en Sara Pape Garcia

Foto: henni van Beek
Foto: henni van Beek
Foto: henni van Beek
Foto: henni van Beek
Foto: henni van Beek
Foto: henni van Beek
Foto: henni van Beek
Foto: henni van Beek

Zuurvrije mappen naast goedkope verhuisdozen, met potlood gekrabbelde data en uitgewiste beschrijvingen met marker-pen. Wat bestaat en wat er zou kunnen bestaan tussen vier muren. We sluiten zorgvuldig de dozen van het verleden; we laten het archief zoals het is.

Tijdens het onderzoeken van de voortdurende beweging die W139 heeft gemaakt sinds de oprichting, hebben we de neiging om naar dat te grijpen wat voor altijd buiten ons bereik ligt: de pure, onvervalste nieuwheid waar iedereen het over heeft. We proberen met het gezicht naar voren op de toekomst af te rennen, maar daardoor zijn we eeuwig verankerd aan herinneringen, samengeperst als een stapel vervaagde foto's strak verpakt in verbleekt blauw archiefpapier. Wij streven ernaar om een perfecte herhaling te produceren, maar worden toch altijd het slachtoffer van de onvermurwbare bedrieger van persoonlijke smaak en de onbereikbaarheid van exacte replicatie.

De ruimte wordt een bibliotheek waar mogelijkheden geboden worden. Situaties sturen de golf van de beweging, gebeurtenissen sturen zijn samenstelling. Onzekere mogelijkheden verhogen de spanning die deze gezamenlijke inzet stuurt, om te materialiseren wat niet tastbaar is in de archieven van de W139.
We stellen de vraag waar het archief begint: in de kartonnen dozen, de grond waarop zij rusten, of de muren die hen omringen? Vaste, maar toch tijdelijk veranderbare elementen. We waden met nieuwsgierigheid door de chaos, wagend om het moment aan te wijzen waarop het verleden overgaat in het heden, voordat beide geconsumeerd worden door de toekomst.

Wij nodigen u uit om ons te vergezellen bij het komende evoluerende evenementenprogramma met o.a. rollerskatedisco(s), donderdagavond-diners, workshops, Trade School Amsterdam lessen, spreekuren, en filmvoorstellingen.

Voor meer informatie check deze website, volg ons op Facebook en luister naar W139 radio

Klik hier voor een uitgebreid programma