vrijdag 8 apr 2016

Performance: 'Speaking to See: Listining To Feel: Storytelling Evening', 20:00 - 22:30

Deze performance, Storytelling Evening onderzoekt hoe het “Spreken” van een verhaal mensen kan beïnvloeden en wat zij ervaren en voelen door te “Luisteren”. Wanneer het gesproken woord een groep mensen een wereld intrekt met verschillende personen, situaties en locaties, verplaatsen de spreker en luisteraar dan naar de plek die door het gesproken woord gecreëerd is, of bevinden zij zich op twee plaatsen tegelijkertijd?

Kunnen we de pijn, woede, liefde, hoop, wanhoop en het verlangen voelen van het verhaal dat we horen? Of projecteren we onze eigen emoties op de denkbeeldige contouren van het verhaal en claimen we het als ons eigen verhaal wanneer we het begrijpen en accepteren? En aan wie behoort het verhaal toe als het eenmaal is uitgesproken? Degene die het vertelde, of degenen die door het horen van het verhaal van gevoel veranderen?

Vanaf het moment dat de mens kon spreken heeft de oeroude kunst van het vertellen ons geholpen onze gevoelens, geloof, moraal en de wereld om ons heen te ontdekken. Het gaf de menselijke hersenen het portaal naar het universum wat de menselijke geest is. Het heeft mede vorm gegeven aan onze dromen en idealen en hoe we getuigen en wetten schrijven.

Het heeft ons ook gebeden, proza en gedichten gegeven en het vermogen om te begrijpen wat de ander nodig heeft, wilt, van droomt of hoopt. Wanneer we het juiste verhaal vinden kan het ons een mooier mens maken… kom, deel verhalen met ons en maak deel uit van “Shifting Spaces”.

Data:

Workshops: 'Speaking to See: Listening to Feel: Art of Process', 5 en 6 april, 19:30 - 22:00.

Performance: 'Speaking to See: Listening to Feel: Storytelling Evening', 8 april, 20:00 - 22:30.