3 – 18 maa 2012

Success and Uncertainty

Bart de Baets, Sandra Kassenaar

Tentoonstelling en boeklancering
Opening: zaterdag 3 maart, 17u00

Foto's Sanne van Renesse

Success and Uncertainty toont eenentwintig posters die werden gemaakt door Sandra Kassenaar en Bart de Baets tijdens hun residency in Caïro. Die residency viel samen met het uitbreken van de revolutie in Egypte en het ontslag van president Hosni Mubarak in de lente van 2011.

Gedurende een periode van drie weken toonden ze dagelijks een nieuwe poster in een lichtbak aan de ingang van een galerie in Caïro waarin gereflecteerd en becommentarieerd werd op de recente gebeurtenissen. In de posters wisselen politiek geëngageerde gesprekken, interviews met Egyptenaren, de internationale berichtgeving van de revolutie, symboliek, roddels, statements en observaties van het dagelijkse leven in Cairo elkaar af.

De tentoonstelling valt samen met de lancering van de publicatie Success and Uncertainty - Back Up, waarin Sandra Kassenaar en Bart de Baets terugkijken op hun tijd in Caïro en context geven aan de posters.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door kunstboekenwinkel San Serriffe, die tijdens de maanden januari, februari en maart te gast is in W139. San Serriffe richt zich op het circuleren van kleinschalige publicaties, uitgegeven door kunstenaars, ontwerpers en onafhankelijke uitgeverijen.

Review over de publicatie: http://metropolism.com/boeken/boekenweek-success-and-uncertain