zaterdag 7 nov 2015

Idiotic Code: Marthe Van Dessel

Workshop van Marthe Van Dessel, bolwerK

Atelier de Resistive Ribbons
Zaterdag 7 november 2015, 17:00 - 20:00
The Side Room

Een resistief lint is een tastbaar en veelzijdig verstrekt gebruikersinterface die tot stand gebracht is door J. Taelman, de ontwikkelaar achter Axoloti. Op de avond van 7 november combineren we een wat speculatieve introductie in basis elektronica met een doos, je oude magnetische video tape en koper. Door een potentiometer te creëren middels conductie contact zullen we bewust worden van de sociaal-politieke implicaties van technologie en onze weerbaarheid hiertegen.

Marthe Van Dessel

is een activist en een performer die interfaces, apparaten en protocollen creëert om onze urbane en institutionele hardware en software aan te moedigen. Ze is geëngageerd in de administratieve, culturele, sociaal-politieke dimensie van onze persoonlijke en collectieve identiteit. Door intersubjectieve samenwerkingen teweeg te brengen, confronteert ze het ‘zelf en het andere’ naar het gemeenschappelijke, het co-auteurschap en het publieke domein.

bolwerK

is sinds 1998 een non-exclusieve en tijdelijke constellatie die lokale en internationale projecten initieert, bemiddelt, faciliteert, cureert en zich toe-eigent. Sociale omgevingen worden gecreëerd om een gevoel van gemeenschappelijkheid aan te voeren. Dit wordt gedaan door gemeenschappelijke/algemene vragen te formuleren in plaats door ideeën te stroomlijnen.