zondag 8 nov 2015

Idiotic Code: AND (Eva Weinmayr, Rosalie Schweiker)

Seminar met AND (Eva Weinmayr, Rosalie Schweiker)

Poached Eggs: Women as Poachers
Zondag 8 november 2015, 15:00 – 17:00
The Side Room

14:00

De term ‘stroperij’ wordt voornamelijk verbonden met activiteiten die als ‘mannelijk’ beschouwd worden. De term wordt vaak geassocieerd met een heroïsch crimineel figuur die neemt van de rijken en geeft aan de armen. In deze seminar worden de vrouwelijke methodes van het stropen besproken. Wat zijn de tactieken om een gesloten territorium binnen te drinken en wat zijn de relaties, netwerken en trucs van iets zich toe eigenen?

Met deze sessie zullen we op een verkennende manier gebruik maken van Stephen Wright’s definitie van stroperij in Toward a Lexicon of Usership (2013) om dingen in kaart te brengen. Daarnaast wordt het geslachtsgebonden begrip van stroperij besproken vanuit een feministisch perspectief.

Er zullen gepocheerde eieren zijn - op toast met sweet chili jam.

AND

is een publicerende organisatie en wordt gerund door vrouwen. AND verkent sociale, creatieve en technologische ruimtes rond publicaties. Ze zijn niet alleen geïnteresseerd in wat gepubliceerd wordt, maar ook hoe, voor wie en waarom. AND wordt op dit moment gerund door Eva Weinmayr, Rosalie Schweiker en Maria Guggenbichler.