woensdag 21 okt 2015

Idiotic Code: Vinay Gupta, Adrienne Maree Brown, Renick Bell

Presentatie-meditatie met Vinay Gupta, Skype presentatie met Adrienne Maree Brown, remote live performance van Renick Bell

Woensdag 21 oktober 2015, 20:00
W139, Warmoesstraat 139, 1012 JB, Amsterdam

- Diner wordt geserveerd om 19:00 en kost € 5,-. Reservering is noodzakelijk via idiotic@future-ruins.org. -

Vanaf 20:00

Renick Bell

Remote live performance.

Adrienne Maree Brown

Adrienne Maree Brown organiseert een Skype presentatie waarin de focus wordt gelegd op het werk van auteur Octavia Butler. Er wordt gekeken naar manieren om opkomende strategieën toe te passen om verantwoordelijkheid nemen over de toekomst; om leiders te worden - als kunstenaars, filosofen, collectieven en betrokkenen.

Adrienne is een schrijver, science fiction geleerde, facilitator en kunstenaar woonachtig in Detroit. Na jaren bemiddelt te hebben voor sociale rechtvaardigheid, is ze ervan overtuigd dat speculatieve fictie een manier biedt om je een toekomst voor te stellen die individuele en gemeenschappelijke transformatie genereert. Adrienne is de mederedacteur van Octavia's Brood: Science Fiction from Social Justice Movements (2015).

Vinay Gupta

De presentatie-meditatie van Vinay Gupta geeft een onconventioneel zicht op de mondiale geschiedenis en menselijke technologieën. Belangrijk daarbij zijn de stap van databanken naar netwerk logica, (gedecentraliseerde) techno-sociale systemen, toekomstige scenario’s en hoe ideeën over spiritualiteit verbonden zijn met moderne wetenschap.

Vinay is een denker op het gebied van geschiedenis en filosofie van technologie, humanitaire hulp, rampen preventie en het beheer van globale systeem-risico’s. Hij is ontwerper van de Hexayurt (een ontwerp van een open-source vluchtelingen onderdak) en maakt onderdeel uit van Ethereum: een gedecentraliseerd netwerk voor het creëren van slimme contracten door gebruikers op basis van blockchain technologie. Hij is de auteur van sci-fi roman Mother of Hydrogen (zelf-gepubliceerd) en redacteur van The Future We Deserve (2012).

Links

Livestream